Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

SERVIS PRO VÁS

VIGNOBLES PRAHA
Prodejna Praha 1 - Národní třída 9
776 030 228
Provozovatel: IČ 28889878
+ 420 778 088 158 Pondělí až Pátek

Rozvoz po Praze

arr3Kontakty v eshopu VignoblesPotřebujte poradit s nákupem? Vybírejte a nakupujte si své nákupy na internetu online výdejna... arr3Jednoduchá pravidla rozvozuRozvážíme každý pracovní den Objednávejte pomocí uvedených telefonů Objednávejte pomocí našeho... arr3Dodáme SpolehlivěOBJEDNÁVKY VÍN - VIGNOBLES Objednávat můžete prostřednictvím internetového obchodu -...

ZBOŽÍ V AKCI

Cena pro vás: 635 Kč
Cena pro vás: 789 Kč

TOP 10


Úvod » Ryzlink rýnský » Zahraniční

Ryzlink rýnský na eshopu za velkoobchodní ceny

Víno Ryzlink Rýnský dosahuje na Moravě vynikající jakosti, pokud jsou hrozny sklizeny koncem října až začátkem listopadu, kdy se aromatické látky v hroznech vyvíjí především při střídání nízkých nočních teplot se slunečnými dny. Bílé víno poskytuje ve všech jakostních stupních - především zajímavý je kabinet, pozdní sběr a výběr z hroznů, poslední však Ryzlink rýnský dává jen v nejlepších letech. Je považován za nejkvalitnější odrůdu. Hledáte tradiční české víno Ryzlink? Nabízíme skvělé ročníky a vína  jemně nasládlé vůně akátových květů doprovázené příjemnou vůní meruněk a medu. V chuti je víno kompaktní, plné, zakončené rafinovanou kyselinou se středně dlouhou dochutí sušených meruněk. Podává se k našim tvrdým sýrům nebo ke kuřecím kuličkám


Měkké sýry krémový, smetanový, máslový, mají zpravidla tvarohovou konzistenci a příjemnou smetanovou chuť. K těmto sýrům volíme vína bílá, jemně nasládlá - Grácii bílou, popřípadě skleničku Veltlínského zeleného.

Sýry pařené mají pružnou konzistenci a jemnou chuť. Tyto sýry jsou jakýmsi přechodem mezi měkkými a tvrdými sýry;podáváme k nim proto výraznější bílá vína jako je např. Tramín, nebo červená vína lehčího typu Modrý Portugal.

Tvrdé sýry typu ementálského Ementál, Greyer, Moravský bochník nebo typu holandského (Gouda, Eidam, Čedar) je vhodné zapíjet červenými víny - Svatovavřinecké, Frankovka.

Sýry plísňové se zelenou plísní typu Niva, Gorgonzola, zapíjíme červenými víny, k plísňovým sýrům s bílou písní typu Hermelín) se hodí též vína bílá, jemně aromatická Ryzlink rýnský, ale i Sauvignon, popřípadě Burgundské bílé.

Sýry tavené jsou nejrozšířenějším a nejoblíbenějším typem sýrů. Popisovat jednotlivé druhy by bylo dosti obtížné, proto aspoň jednu radu : k taveným sýrům vybíráme převážně bílá přírodní vína. Vzhledem k pestré škále různých typů bílých vín i tavených sýrů vám nezbude nic jiného než si kombinaci sýru s vínem podle vlastní chuti.

V zemi labužníků - ve Francii - je národním zvykem podat sýr a víno ke každému jídlu. Při prostírání oběda nebo večeře bychom na to měli pamatovat i u nás a podávat kousek sýra vcelku na prkénku.

Každý stolovník si může po skončeném obědě nebo večeři svou porci podle chuti odkrojit, zapít vhodně vybraným vínem a pochutnávat si.