Portské víno - osobní odběr v centru zdarma
Portské víno, portugalsky Vinho do Porto, dále také Oporto, Porto, česky hovorově portské na jednom místě. Hledáte sladké víno? Máme pro vás nabídku skvělé portské víno za super ceny. V našem internetovém a kamenném obchodu nabízíme portská vína a portugalská tichá vína za velkoobchodní ceny. Ochutnej na Vignobles pravé delikátní portské víno z Portugalska, červené, rosé i bílé. V prodeji je i Sherry i Madeira. Všechny druhy doručíme celá ČR až na adresu domů, nebo na prodejně v centru města i ihned k odběru. Kup si zde svojí oblíbenou značku a zdarma vyzvedni na Vignobles.cz Národní 9, Praha 1
Znáte víno z Porta? Malý přehled, řazení, co je co a co hledat na etiketě s vínem! Jaké druhy portského vína nabízíme na Vinobles? Znáte víno z Porta? Malý přehled, řazení, co je co a co hledat na etiketě s vínem! Jaké druhy portského vína nabízíme? White port je bílé portské se vyrábí výhradně z bílých hroznů. Je méně sladké, někdy téměř suché a má nižší obsah alkoholu - kolem 17 %. Podává se vychlazené jako aperitiv. Ruby Sytě rubínové, marmeládově sladké portské, které zrálo před lahvováním dva až tři roky v sudech. Míchá se z několika ročníků. Pije se mladé, zráním v lahvi na kvalitě nezíská. Je připravené z hroznů nejvyšší kvality se označuje reserva, zraje v průměru tři až pět let. Je hladší, má koncentrovanější aroma než klasické ruby. Tawny - zlatohnědé portské - anglicky nazlátlé, zraje v menších sudech, kde rychleji oxiduje, rychleji stárne a mění barvu ve žlutohnědou. Ta nejlevnější jsou směsí bílého a červeného portského. Skutečně zralé tawny má na etiketě uvedeno dobu zrání po dobu 10, 20, 30, 40 let. Colheita - je ročníkové portské tawny, které zrálo nejméně sedm let v dřevěných sudech. LBV znamená Late Bottled Vintage, tedy „později lahvované ročníkové“. Pochází z jednoho ročníku, lahvováno je mezi čtvrtým a šestým rokem po sklizni a před uvedením do prodeje leží minimálně tři roky v lahvi.
Vintage je pouze ročníkové portské, připravuje se jen z těch nejlepších sklizní. Zraje v dubovém sudu zhruba dva roky, v lahvi pak ještě 20 let i více. Během zrání se v lahvi vytvoří sedlina, která není na závadu. Je to nejdražší a nejjemnější portské, které lze skladovat mnoho let.
Značky a výrobci? Vybírejte podle názvu, podle ceny, od nejlacinějšího až po dárkové a ročníkové. Sklady praskají ve švech, nejlepší výběr, nejnižší ceny, doprava po Praze, pošleme Vám jako dárek také na výdejní místa. Portské do domu, dárek do domu, radost do domu. Pravé portské, skvělá vína za skvělé ceny White port: bílé portské, Ruby - Sytě rubínové, marmeládově sladké portské, dále Tawny - zlaatohnědé portské, ročníkové portské tawny s označením Colheita, Late Bottled Vintage LBV- později lahvované ročníkové. V nabídce ja také to nejdražší a nejjemnější portské s označením VINTAGE
Znáte víno z Porta? Malý přehled, řazení, co je co a co hledat na etiketě s vínem
White port: bílé portské se vyrábí výhradně z bílých hroznů. Je méně sladké, někdy téměř suché a má nižší obsah alkoholu - kolem 17 %. Podává se vychlazené jako aperitiv.
Ruby - Sytě rubínové, marmeládově sladké portské, které zrálo před lahvováním dva až tři roky v sudech. Míchá se z několika ročníků. Pije se mladé, zráním v lahvi na kvalitě nezíská. Jpřipravené z hroznů nejvyšší kvality se označuje reserva, zraje v průměru tři až pět let. Je hladší, má koncentrovanější aroma než klasické ruby.
dále Tawny: je zlaatohnědé portské - anglicky nazlátlé, zraje v menších sudech, kde rychleji oxiduje, rychleji stárne a mění barvu ve žlutohnědou. Ta nejlevnější tawny jsou směsí bílého a červeného portského. Skutečně zralé tawny má na etiketě uvedeno dobu zrání po dobu 10, 20, 30, 40 let.
Colheita je ročníkové portské tawny, které zrálo nejméně sedm let v dřevěných sudech.
LBV znamená Late Bottled Vintage, později lahvované ročníkové. Pochází pouze z jednoho ročníku, lahvováno je mezi čtvrtým a šestým rokem po sklizni a před uvedením do prodeje leží minimálně tři roky v lahvi.
Vintage je pouze ročníkové portské, připravuje se jen z těch nejlepších sklizní. Zraje v dubovém sudu zhruba dva roky, v lahvi pak ještě 20 let i více. Během zrání se v lahvi vytvoří sedlina. Je to nejdražší a nejjemnější portské, které lze skladovat mnoho let. Patří také k těm nejdražším.