Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

SERVIS PRO VÁS

VIGNOBLES PRAHA
Prodejna Praha 1 - Národní třída 9
776 030 228
Provozovatel: IČ 28889878
+ 420 778 088 158 Pondělí až Pátek

Vignobles Servis

arr3Prodejna + Kontakty v eshopu Vignobles  Potřebujte poradit s nákupem? Vybírejte a nakupujte si své nákupy na internetu online nebo si... arr3Rozvoz dárků na druhou adresu - doručení pro obdarované v PrazeNoblesní dárky kupte u nás a my je doručíme jako překvapení na druhou adresu. Vignobles Praha 1... arr3Zasíláme na všechny výdejny Uloženka a a na adresu celá ČROBJEDNÁVKY na - VIGNOBLES Objednávat můžete prostřednictvím internetového obchodu - eshopu: Dárkový... arr3Osobní odběr - výdejní místoVignobles se nachází v centru Prahy, poblíž Národního divadla, vedle slavné kavárny Slavie a...

ZBOŽÍ V AKCI

Cena pro vás: 899 Kč
Cena pro vás: 499 Kč

Ovocné destiláty
Ovocné destiláty

Nejširší nabídka destilátů z ovoce

Slivovice - zjistit více

Mají podmanivou vůni a říznou chuť.

Slivovice-vstupte do eshopu

Luxusní ovocné destiláty, alkohol a dárky z celého světa v noblesním domě F. Topič Praha 1

Dáte si u nás noblesní pálenku z málo tradičního ovoce, nebo pijete raději tradiční tekutou švestku, malinu, meruňku, hrušku nebo jablko? Vedle našeho noblesního vína jsou pálenky dalším typickým alkoholickým nápojem. Pouze ve skutečně poctivě vyrobeném ovocném destilátu lze nalézt přírodu takovou, jaká je. Každý ročník všech těchto ušlechtilých destilátů si nesou charakteristický otisk ovoce daného roku. Každý rok je jiný, každý ročník je neopakovatelný, každá zde námi nabízená pálenka je naprosto originální. A která je nejlepší? Asi ty z malých lihovarů a z omezených, limitovaných edicí.

Pálení ovocných kvasů patří v Čechách a na Moravě k tradičním způsobům zpracování ovoce. Skutečně dobrou pálenku nedovede vyrobit kde kdo. Jen opravdoví znalci dokážou rozpoznat a náležitě ocenit všechny tóny v chuti našich zde prodávaných kousků. Všechny, námi prodávané značky mají charakteristickou chuť i vůni.

Toto je ta naše nejlepší kategorie, kde teče slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice, višňovice, mirabelkovice, kdoulovice, malinovice, bezovice a další a další. Vše, co se dá vypálit i z exotických plodů, tak najdete zde. Koštni koštovice, ta píše panečku

Základem každé dobré pálenky je dobrý kvas. Pro základ dobrého kvasu je důležité relativně velmi kvalitní ovoce. Je žádoucí, aby splňovalo následující kritéria: Ovoce musí mít vysokou zralost či přezrálost. Ovocný cukr tzv. fruktosa je nejdůležitější složkou, ze které vzniká kvašením alkohol. Další důležitou složkou jsou nasycené mastné kyseliny a aromatické látky, které vytváří nezaměnitelnou chuť a vůni jednotlivých druhů ovocných destilátů. Všechny suroviny musí být bez příznaků hniloby a plísně. Červivé může být ovoce čisté a zbavené všech nečistot, jako je tráva, listí, hlína.
Před samotným naložením je nutné ovoce rozmělnit, případně odpeckovat. Švestky se pomačkají, hrušky, jablka rozdrtí, višně a třešně odstopkují a pomačkají, meruňky pomačkají, broskve odpeckují a pomačkají a tak dále. Upravené ovoce se ukládá do kvasných nádob, nejčastěji se používají plastové nebo keramické. Ideální jsou nádoby o objemu minimálně 50 litrů. Nedoporučuje se používat kovové či hliníkové nádoby. Nádoby se plní maximálně do 4/5 objemu a uzavírají tak, aby byl znemožněn přístup vzduchu a octomilek), ale aby zároveň mohl volně odcházet CO2 - tj kvasná zátka. Kvasné nádoby leží v místnostech nejlépe o teplotě 15 – 20 stupňů, bez přímého slunečního záření. Kvasem se nemíchá, s nádobami se nesmí pohybovat. Za několik dnů se na povrchu kvasu vytvoří tzv. deka, která zabraňuje úniku alkoholu a zárověň je přirozenou ochranou kvasu proti vzniku infekce.

Doba kvašení je závislá na druhu kvašeného ovoce, kvasinkách a na vnějších podmínkách. Rané ovoce, jako jsou třešně, letní jablka, hrušky a podobně jsou náchylné na bakteriální kvašení a proto je tomu nutné věnovat zvýšenou pozornost a péči. Takový kvas je lepší uchovávat v chladnějším prostředí, dbát na to, aby ovoce mělo potřebnou cukernatost. Pro prokvašení takového ovoce mnohdy stačí i doba 14 dnů. U pozdního ovoce trvá kvašení déle, cca 6 týdnů. Jednoznačným identifikátorem dokončeného kvašení je skutečnost, že z kvasných nádob již neuniká CO2. Tzv. deka se začíná propadat – v tento moment se odebere, aby se zabránilo jejímu propadu do kvasu. Dobrý kvas má zdravou vůni a jeho šťáva není sladká, obsah zkvasitelných cukrů se blíží nule. To je ta pravá chvíle začít pálit o sto šest. 

Správný palírník si umí připravit kvas i z ovoce, které není v ČR běžně pěstováno. Díky tomu můžete u nás nakoupit a ochutnat netradiční chutě . Pálenky se vyrábějí z citronu, z okurek, z mandarinek, z ananasu z datlí. Destiláty jsou na rozdíl od surovin vytvořeny tradiční cestou. Tradiční ovocné destiláty slivovice, hruškovice, meruňkovice se vyrábí z nejkvalitnějšího ovoce, ručním a precizním zpracováním ve všech částech výroby a bez příměsí aromat nebo spotřebního lihu. Vysoká lihovitost 50% i více odkazuje na tradici domácího a pěstitelského pálení, pro které je vysoký obsah alkoholu charakteristický.

Geisty z drobného ovoce se tradičně vyrábějí protahováním ovoce lihem. Naše geisty mají lihovitost 45 %. Je optimální cestou mezi sílou nápoje, jeho chutí a vůní.

V prodeji u nás najdete i další ovocné destiláty, např. třešňovici, jablkovici a několik geistů z drobného ovoce. Prémiové destiláty v limitovaných sériích. Patří mezi ně tradiční destiláty, které získávají mimořádnou ušlechtilost zráním v dubových sudech (např. zlatá slivovice), druhové speciality připravované bezchybným osobitým přístupem (např. malinový geist). Tak tady si rozhodně pochutnáte. 

Doporučené servírování: Ovocné pálenky se obvykle podávají vychlazené ve štamprli, pijí se čisté. Doporučují se pít hned po ránu na lačno, jako aperitiv před jídlem, nebo jako digestiv po silných a masitých pokrmech. Správná teplota pro servírování ovocných destilátů je pokojová teplota. Kolem 20 stupňů vám doma vyniknou všechny jejich přednosti. Je tak si užijete dokonale jejich chutě a vůně.

Proto je chybou a velkou škodou podávat ovocné destiláty podchlazené nebo je dokonce uchovávat při teplotách pod bodem mrazu. Při této konzumaci se ochudíte o všechny smyslové požitky, hlavně neucítíte správnou chuť ani vůni. Při nižším stupni lihovitosti čistých ovocných destilátů (cca pod 45%) navíc dochází při podchlazení destilátu k zákalu (tzv. opalescenci), který je přirozenou vlastností kvalitního ovocného destilátu, není však žádoucí z hlediska estetického.

Silné alkoholické nápoje s vysokým obsahem alkoholu, vyrobené v nejlepších palírnách destilací ovocných složek. Vytříbená chuť, čirá barva a originální vůně vám do žil dodá sílu přírody. Kvalitní alkohol se dá u nás koupit i bez objednání předem. Všechny alkoholické nápoje náš eshop zasílá spolehlivě a rychle až na adresu domů. Pálenky z ovoce pro domácnost i jako firemní dárek.

Tak přátelé, pijte to pomalu a s rozumem! Na zdraví! Noblesní české i zahraniční pálenky ihned k odběru. Kupte si ovocné destiláty zde. Zdarma se dá váš nákup vyzvednout na vlastní kamenné prodejně Vignobles, na adrese Národní 9, Praha 1 v domě U Topičů. Provozujeme eshop, kde lze po celý rok nakupovat ty nejlepší pálenky, které se vyrábějí nejen u nás, ale i v zahraničí. Většinu z nich máme skladem a na prodejně i ihned k nákupu. Expedujeme již druhý den pálenku jako skvělý dárek. U nás najdete velké, malé i rodinné lihovary. Zaujmou vás hlavně naše domácí České pálenky a značky: Agnes Zelená Bohdaneč, Delis, Žufánek, Lihovar Lžín, Palírna Radlík, Sudličkova pálenice, Karfíkův Dvůr Koštice, Palírna Zubří, Blatenské destiláty - lihovar a Pivovar Blatná, Ullersdorf, Pálenice Zubří a mnoho dalších.

For our forein visitors od Prague:

We are selling:

traditional Czech fruit spirits

plum brandy
pear brandy
cherries brandy
apple brandy like calvados
apricot brandy
greengage brandy
raspberry brandy
special and non-traditional spirits:
beer brandy
wine brandy
elderberry
quince
a rowanberry
exotic
great
stretching
nobly
czech specialiy:
gin
absinthe
nuts
and many others

Fruit spirits:

Traditional Czech spirits distilled from fruit, small souvenirs and gift purchases available immediately at our the store.. The largest selection of plum brandy and other alcoholic beverages from small distilleries in the city center. Credit cards are accepted. We are a short walk from the National Theater at the famous house of F. Topic  = right here. Delivery service to homes, apartments and hotels for all foreign guests and visitors of Prague