Chardonnay Borgogne Naudin Tiercin 2010
Dnes i cena za jednu lahev
Aktuální cenu za 1 litr značky Vám prozradí obsluha eshopu z ceníku víno z Beaune
Kvalitní Chardonnay z Francie na akci ihned. Nakupujte on-line, rychlé dodání. Víno z prestižní oblasti plné jižního ovoce, minerálů a dlouhé chuti potěší každého milovníka této odrůdy. Francouzská vína výhodně i na celý karton 6 ks. Velký výběr francouzských vín ihned skladem Praha!
Kategorie: Bílé Víno
Podle cukru: suché
Země: Francie
Oblast: Burgundsko
Vinařství: Naudin Tiercin
Podoblast: Côtes de Beaune
Apelace: Beaune
Ročník: 2010
Alk: 12,5%
Druh: suché
Odrůda: Chardonnay
Alergeny: Obsahuje oxid siřičitý
Etiketa vína v českém jazyce, obsahuje údaje o dovozci, distributora, plněno ve Francii, číslo šarže, et Fils
Otestujte si vaše znalosti - naše doporučení a základní zásady servírování vína k jídlu
Alkoholické nápoje z tohoto obchodu si mohou objednat pouze osoby starší 18 let!
Servírování k jídlu:
Bílé odrůdové víno dobře doplňuje ryby ve všech úpravách, mořské plody, kuřecí maso a kozí sýry.
Kupte u nás francouzská bílá vína k jídlu, doprava i v okolí Prahy potěší všechny milovníky vín. Máme mnohaleté zkušenosti a odborné znalosti, všechny vína ihned skladem, spolehlivý servis a nízké ceny. Dnes na akci a slevě Chardonnay z Beaune
- Bílá vína servírujeme před červenými víny.
- Mladá vína podáváme před podáváním vyzrálejších vín.
- Lehčí vína podáváme před těžšími.
- Suchá vína podáváme před sladkými.
- K lehkým jídlům podáváme lehká bílá vína.
- K těžším a vydatným jídlům podáváme plnější nebo vyzrálá bílá vína nebo červená lehká vína.
- K tmavým a kořeněným masům podáváme červené víno.
- Ke sladkým dezertům, moučníkům a ovocným salátům podáváme sladká bílá nebo rosé vína, případně vína šumivá nebo perlivá.
- Pokud je víno součástí pokrmu, podáváme k němu stejné víno.
- Dodržujeme barevnou harmonii vína a jídla.
- K aromatickým jídlům podáváme aromatičtější víno. Aroma jídla a vína musí být harmonické, jedno nesmí převládat nad druhým.
- K místním specialitám jsou vhodná místní zemská vína.
- Víno není vhodné ke kyselým jídlům, vajíčkám, zmrzlině a čokoládovým polevám.
- Červené víno není vhodné podávat společně s pokrmy, které obsahují mořskou sůl.
- Není vhodné podávat ke kyselejším jídlům kyselá vína. Kyselina vinná ve víně rozpouští tuky, kyselinka + alkohol zvyšuje intenzitu kořeněných jídel.
- Kyseliny a sladkost dokážou být v harmonii a zvyšují svěžest pokrmu.
- Slané jídlo a sladké víno není vyrovnaná kombinace.
- Sladké jídlo a sladké víno je vyrovnaná kombinace, pocit sladkosti se nesčítá.
- Vyšší obsah tříslovin (taninů) ve víně ve spojení se solí se neslučují. Naopak tříslovité jídlo a sladké víno se doplňují vhodně.
- Hořké a kyselé umocňuje pocit hořkosti. Vína s vysokým obsahem tříslovin zvyšují hořkost jídla.
- Tučná jídla se dobře doplňují s víny vyšších tříslovin, neboť se vzájemně neutralizují.
- Hořkou chuť tříslovin eliminují uzená nebo grilovaná masa.
- V teplých dnech podáváme chlazená sladší vína, vína s nižším obsahem alkoholu nebo vinný střik.
- V chladných dnech podáváme vína suchá, vína šumivá a výběrová vína s vyšším obsahem alkoholu.
- Při podávání zeleninových salátu vybíráme víno podle dresinku.
- Při podávání omáček (i těstovinových) rozhoduje při výběru vína omáčka před masem.
- Houbové pokrmy jsou vhodné k podávání červených vín typu Pinot noir