Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » Bílá vína » Chardonnay Bourgogne suché bílé víno


        

Chardonnay Bourgogne suché bílé víno

Vignobles Naudin Tiercin Francie. Kvalitní bílá i červená vína ze slavné vinařské oblasti Vin de Bourgogne

I doprava celá ČR

 

Dostupnost: Sklad Praha
Číslo produktu: Francouzská vína 02
Balení: sklo 0,75
Cena pro vás: bez DPH: 321 Kč
Cena pro vás: s DPH (21 %):
389 Kč

do košíku:
  ks  

Chardonnay Borgogne Naudin Tiercin 2010

Dnes i cena za jednu lahev

Aktuální cenu za 1 litr značky Vám prozradí obsluha eshopu z ceníku víno z Beaune

Kvalitní Chardonnay z Francie na akci ihned. Nakupujte on-line, rychlé dodání. Víno z prestižní oblasti plné jižního ovoce, minerálů a dlouhé chuti potěší každého milovníka této odrůdy. Francouzská vína výhodně i na celý karton 6 ks. Velký výběr francouzských vín ihned skladem Praha!

Kategorie: Bílé Víno

Podle cukru: suché

Země: Francie

Oblast: Burgundsko

Vinařství: Naudin Tiercin

Podoblast: Côtes de Beaune

Apelace: Beaune

Ročník: 2010

Alk: 12,5%

Druh: suché

Odrůda: Chardonnay

Alergeny: Obsahuje oxid siřičitý

Etiketa vína v českém jazyce, obsahuje údaje o dovozci, distributora, plněno ve Francii, číslo šarže, et Fils

Otestujte si vaše znalosti - naše doporučení a základní zásady servírování vína k jídlu

Alkoholické nápoje z tohoto obchodu si mohou objednat pouze osoby starší 18 let!

Servírování k jídlu:

Bílé odrůdové víno dobře doplňuje ryby ve všech úpravách, mořské plody, kuřecí maso a kozí sýry.

Kupte u nás francouzská bílá vína k jídlu, doprava i v okolí Prahy  potěší všechny milovníky vín. Máme mnohaleté zkušenosti a odborné znalosti, všechny vína ihned skladem, spolehlivý servis a nízké ceny. Dnes na akci a slevě Chardonnay z Beaune

  • Bílá vína servírujeme před červenými víny.
  • Mladá vína podáváme před podáváním vyzrálejších vín.
  • Lehčí vína podáváme před těžšími.
  • Suchá vína podáváme před sladkými.
  • K lehkým jídlům podáváme lehká bílá vína.
  • K těžším a vydatným jídlům podáváme plnější nebo vyzrálá bílá vína nebo červená lehká vína.
  • K tmavým a kořeněným masům podáváme červené víno.
  • Ke sladkým dezertům, moučníkům a ovocným salátům podáváme sladká bílá nebo rosé vína, případně vína šumivá nebo perlivá.
  • Pokud je víno součástí pokrmu, podáváme k němu stejné víno.
  • Dodržujeme barevnou harmonii vína a jídla.
  • K aromatickým jídlům podáváme aromatičtější víno. Aroma jídla a vína musí být harmonické, jedno nesmí převládat nad druhým.
  • K místním specialitám jsou vhodná místní zemská vína.
  • Víno není vhodné ke kyselým jídlům, vajíčkám, zmrzlině a čokoládovým polevám.
  • Červené víno není vhodné podávat společně s pokrmy, které obsahují mořskou sůl.
  • Není vhodné podávat ke kyselejším jídlům kyselá vína. Kyselina vinná ve víně rozpouští tuky, kyselinka + alkohol zvyšuje intenzitu kořeněných jídel.
  • Kyseliny a sladkost dokážou být v harmonii a zvyšují svěžest pokrmu.
  • Slané jídlo a sladké víno není vyrovnaná kombinace.
  • Sladké jídlo a sladké víno je vyrovnaná kombinace, pocit sladkosti se nesčítá.
  • Vyšší obsah tříslovin (taninů) ve víně ve spojení se solí se neslučují. Naopak tříslovité jídlo a sladké víno se doplňují vhodně.
  • Hořké a kyselé umocňuje pocit hořkosti. Vína s vysokým obsahem tříslovin zvyšují hořkost jídla.
  • Tučná jídla se dobře doplňují s víny vyšších tříslovin, neboť se vzájemně neutralizují.
  • Hořkou chuť tříslovin eliminují uzená nebo grilovaná masa.
  • V teplých dnech podáváme chlazená sladší vína, vína s nižším obsahem alkoholu nebo vinný střik.
  • V chladných dnech podáváme vína suchá, vína šumivá a výběrová vína s vyšším obsahem alkoholu.
  • Při podávání zeleninových salátu vybíráme víno podle dresinku.
  • Při podávání omáček (i těstovinových) rozhoduje při výběru vína omáčka před masem.
  • Houbové pokrmy jsou vhodné k podávání červených vín typu Pinot noir