K vínu barevné sýrové kuličky 250g
Přinášíme inspiraci na pochoutky k dobrému vínu. Ochucené sýrové kuličky v oleji. Doporučíme Vám vhodná vína k různým druhům sýrům. Průvodce vínem Vignobles Praha. Nevíte si rady s výběrem „toho pravého“ vína pro vás?Rádi vám s výběrem pomůžeme a doporučíme ty nejlepší jakostní odrůdová vína nebo přívlastková vína z naší nabídky. Kupte třeba tradiční moravské víno, skvělé bílé víno k sýrům z Pálavy
Složení: řepkový olej, SÝR smetanový 47% (obsah tuku v sušině 70%, obsah sušiny 37%),SMETANA, mléčná kultura, paprika červená, paprika zelená, česnek, barevný pepř, jedlá sůl s jodem (jedlá sůl, jodičnan draselný); konzervanty: E202, E270.
Výrobek může obsahovat stopy: celeru, hořčice, korýšů, měkkýšů, mandlí, ryb, vajec a sezamových semen
Aktuální cenu za 1 kg Vám prozradí obsluha eshopu z ceníku lahůdky k vínu
mikrobiologické požadavky |
|
Výrobek splňuje požadavky Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny (v platném znění). |
mikrobiologické požadavky |
|
Výrobek splňuje požadavky Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny (v platném znění).
obiloviny obsahující lepek |
jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
|
korýši a výrobky z nich |
sójové boby (sója) a výrobky z nich |
vejce a výrobky z nich |
hořčice a výrobky z nich |
ryby a výrobky z nich |
sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
|
suché skořápkové plody |
oxid siřičitý a siřičitany |
mléko a výrobky z něj |
vlčí bob (lupina) a výrobky z něj |
celer a výrobky z něj |
měkkýši a výrobky z nich |
Výše je uvedena tabulka alergenů, které se nachází v produktu. Pokud je informace o alergenu zvýrazněna tmavou barvou, znamená to, že obsahují dané alergeny,v opačném případě to znamená, že je neobsahuje.
|
gmo |
|
Výrobek neobsahuje geneticky modifikované organismy nebo produkty a nebyl vyroben z GMO surovin. |
způsob použití |
|
|
skladování |
|
|
doba použitelnosti |
|
Výrobek je určen k přímé spotřebě. |
|
+ 2 °C až + 5 °C |
|
30 dnů (uvedena na obalu slovy „Spotřebujte do …“)
|
Země původu, název výrobce, značka, dovozce a distributor, spotřebujte do, minimální trvanlivost, výživové údaje, alergeny, složení, návod použití, vše v českém jazyce na originál výrobku od výrobce a distributora sklad Praha. Všechny naše informace o výrobcích ze zahraničí ve spolupráci s dodavatelem aktualizujeme, přesto nemůžeme přijmout odpovědnost za zde nesprávně uvedené informace, podle VOP to neomezuje Vaše práva na reklamaci dle zákona. Doporučujeme si vždy také přečíst etiketu výrobku při převzetí nákupu
Hledáte vhodné víno k sýrům? Jak vybrat u nás na eshopu to pravé, podle nás je to nejlepší předkrm. Já bych dal třeba bílé suché a co vy? Sýr může jak být přítelem, ale také i nepřítelem vína, a to do takové míry, že i ten nejjemnější sýr může přehlušit chuť ušlechtilého vína, proto je nezbytné volit sýrové variace k vínu velmi opatrně. Pokud si nejsme jisti a nechceme bruslit na tenkém ledě, zvolíme bezpečnější kombinace, jako jsou nenáročná červená vína s méně výraznými sýry jako jsou brie, náš hermelín či tvrdé a polotvrdé sýry.
Je třeba se mít na pozoru a nepodávat výrazné sýry intenzivního aroma a chuti s delikátními archivními víny. Všeobecně existují základní pravidla nauky o harmonii v kulinářství. Zkusme si zde říci, co nejlépe hodí k delikatesám, k pochoutkám a marinovaným rybám. Pak si lépe poradíte s výběrem vína podle svého vkusu. Jídlo a víno se musí vzájemně doplňovat, nikdy nesmí jedno zastínit to druhé. K rybám volíme víno dle způsobu přípravy. Nejčastěji ale lidé kupují bílá vína typu Rulandské šedé, ženy Tramín, Sauvignon, Chardonnay, muži raději Veltlínek. Je to vidět v administraci našeho eshopu Vignobles Praha
- kyselé + kyselé se sčítá
kyselé jídlo a kyselé víno se projeví v chuti agresivně, kyselina chutná kovově.
- kyselina + tuky
kyselina vinná rozpouští tuky a projev je příznivý.
- kyselina + alkohol + koření
kyselina s alkoholem zvyšují ostrost koření.
- kyselina + sladkost
snášejí se dobře a zvyšují svěžest pokrmu.
- třísloviny + sůl
nesnášejí se dobře, způsobují chuťový zmatek.
- sůl + sladké
vzájemně se nevyrovnávají zcela, ale pocity se zjemňují.
- třísloviny a sladké
tříslovité jídlo a sladké víno se dobře doplňují.
- hořké + kyselina
nesnášejí se, zvyšují pocit hořkosti.
- třísloviny + tuk
vhodná kombinace. Vzájemně se neutralizují.
- sladké + sladké
harmonická kombinace, pocit sladkosti se nesčítá, ale snižuje.
- hořké + tříslovité
tříslovité víno zvyšuje hořkost jídla. Jedinou výjimkou je kombinace ořechů a mladého červeného vína.
- třísloviny + uzené tóny
hořce tříslovitá chuť mladých červených vín, která v kombinaci s jinými jídly vadí, se chutí uzených nebo grilovaných jídel eliminuje.
- uzené + kyseliny
jen vína se zralou kyselinou nebo barrique se silným toastováním