Artyčoky s paprikou a bazalkou 350g
Artyčoky marinované v oleji dochucené bazalkou a paprikou jsou velmi oblíbenou zeleninou, kterou můžete ihned podávat k Vašemu oblíbenému vínu z Vignobles Praha. Nejčastějším a nejznámějším pravidlem pro snoubení vín s pokrmy však je, že Vignobles Praha neuznává žádná pravidlo, a proto se nebojte u nás experimentovat. Rovněž proti u všech těch zavedených pravidel bohatých snobů existují i výjimky, hlavně cenová dostupnost pro běžného Pražany. Kupte u nás hodně vína za málo peněz a přidejte do nákupního košíku Přinášíme inspiraci na pochoutky k dobrému vínu
Aktuální cenu za 1 kg Vám prozradí obsluha eshopu z ceníku lahůdky k vínu
Složení: artyčoky st. 60%, řepkový olej, červená paprika st. 10%, bazalka suš., pitná voda, ocet kvasný, cukr, jedlá sůl, regulátor kyselosti chlorid vápenatý
Výrobek může obsahovat stopy mléka, hořčice, celeru, korýšů, měkkýšů, mandlí, ryb, vajec a sezamových semen.
mikrobiologické požadavky |
|
Výrobek splňuje požadavky Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny (v platném znění). |
gmo |
|
Výrobek neobsahuje geneticky modifikované organismy nebo produkty a nebyl vyroben z GMO surovin. |
Země původu, název výrobce, značka, dovozce a distributor, spotřebujte do, minimální trvanlivost, výživové údaje, alergeny, složení, návod použití, vše v českém jazyce na originál výrobku od výrobce a distributora sklad Praha. Všechny naše informace o výrobcích ze zahraničí ve spolupráci s dodavatelem aktualizujeme, přesto nemůžeme přijmout odpovědnost za zde nesprávně uvedené informace, podle VOP to neomezuje Vaše práva na reklamaci dle zákona. Doporučujeme si vždy také přečíst etiketu výrobku při převzetí nákupu
Hledáte vhodné víno k Artyčokům? Jak vybrat u nás na eshopu to pravé, podle nás je to nejlepší předkrm. Já bych dal třeba Tramín. Zkusme si zde říci, co nejlépe hodí k delikatesám, k pochoutkám a marinovaným rybám. Pak si lépe poradíte s výběrem vína podle svého vkusu. Jídlo a víno se musí vzájemně doplňovat, nikdy nesmí jedno zastínit to druhé. K rybám volíme víno dle způsobu přípravy. Nejčastěji ale lidé kupují bílá vína typu Rulandské šedé, ženy Tramín, Sauvignon, Chardonnay, muži raději Veltlínek. Je to vidět v administraci našeho eshopu Vignobles Praha. Víno červené na Vignobles Praha. Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více.
- kyselé + kyselé se sčítá
kyselé jídlo a kyselé víno se projeví v chuti agresivně, kyselina chutná kovově.
- kyselina + tuky
kyselina vinná rozpouští tuky a projev je příznivý.
- kyselina + alkohol + koření
kyselina s alkoholem zvyšují ostrost koření.
- kyselina + sladkost
snášejí se dobře a zvyšují svěžest pokrmu.
- třísloviny + sůl
nesnášejí se dobře, způsobují chuťový zmatek.
- sůl + sladké
vzájemně se nevyrovnávají zcela, ale pocity se zjemňují.
- třísloviny a sladké
tříslovité jídlo a sladké víno se dobře doplňují.
- hořké + kyselina
nesnášejí se, zvyšují pocit hořkosti.
- třísloviny + tuk
vhodná kombinace. Vzájemně se neutralizují.
- sladké + sladké
harmonická kombinace, pocit sladkosti se nesčítá, ale snižuje.
- hořké + tříslovité
tříslovité víno zvyšuje hořkost jídla. Jedinou výjimkou je kombinace ořechů a mladého červeného vína.
- třísloviny + uzené tóny
hořce tříslovitá chuť mladých červených vín, která v kombinaci s jinými jídly vadí, se chutí uzených nebo grilovaných jídel eliminuje.
- uzené + kyseliny
jen vína se zralou kyselinou nebo barrique se silným toastováním