Aperol je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Má oranžovočervenou barvu s ovocnou lehkou hořkou chutí. Vyrábí se z hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů, aromatických bylin a barviv. Vznikl v italské rodinné firmě Barbieri na kraji města Padova kolem roku 1919. Jeho zvláštností je velmi nízký obsah alkoholu.
Pokud si v restauraci či baru objednáte drink Veneziano neboli Aperol Spritz, dostanete ve velké vinné sklenici kombinaci proslulého italského aperitivu oranžovočervené barvy, který je známý svojí hořkosladkou chutí, a bublinkového prosecca. Sklenice se zdobí pomerančem, který kombinaci skvěle doplňuje. Výtažky z tohoto ovoce jsou totiž jednou z přísad Aperolu. Alkoholický nápoj. Má oranžovočervenou barvu s ovocnou lehkou hořkou chutí. Vyrábí se z hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů, aromatických bylin a barviv. Nejčastěji se konzumuje jako součást světově známého koktejlu Aperol Spritz. Aperitiv kořeněný bitter 11% Vznikl v italské rodinné firmě Barbieri na kraji města Padova kolem roku 1919. Jeho zvláštností je velmi nízký obsah alkoholu.